Fokveedag Apeldoorn 2023

De Fokveedag Apeldoorn wordt jaarlijks gehouden in de Beemte maar voor het jaar 2023 wijken ze uit naar het Klompenfeest in Twello. De weilanden naast het gemeentehuis zijn hiervoor bijzonder geschikt en daarnaast hoopt de organisatie van de Fokveedag een verbinding te krijgen met de burger. Wij, als organisatie van Klompenfeest willen hier graag aan meewerken.

Wat houd de fokveedag in?|
Koeien in verschillende categorie├źn worden gekeurd door deskundige juryleden. Daarnaast tonen verschillende melkveehouders een bedrijfsgroep. Van elke categorie wordt er gedurende de dag een kampioen benoemd. Voor de jeugd is er een kalverenkeuring. Ze hebben thuis al het een en ander voorbereid en op de fokveedag is de slot keuring. De inzenders komen uit de gemeenste Voorst en de daarom heen liggende gemeentes.

De organisatie IJsselvallei Boert en Eet Bewust is enthousiast om vanuit haar doelstellingen een bijdrage te leveren voor ‘verbinding met de burger’. De deelnemers van IJBeEB willen met de samenleving in gesprek en bijdragen aan een realistische beeldvorming hoe het eraan toe gaat op de boerderij. Daarnaast ziet het Zone College in Twello mogelijkheden om de leerlingen vanuit een schoolproject me te laten draaien in de organisatie. Mooie opties dus!

Tijdsschema van de dagindeling (nog onder voorbehoud):

  • Vanaf 6.30 uur tot 9.30 uur aanvoer dieren
    (de dieren worden na aankomst gewassen en mooi gemaakt voor de keuring).
  • Rond 10.00 uur is het openingswoord en verschijnen de eerste dieren in de ringen.
  • Vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur is er doorlopend keuring van de verschillende categorie├źn en de bedrijfsgroepen worden getoond.
  • De dag wordt afgesloten met het opstellen van alle kampioensdieren, vanuit hier wordt de dagkampioen bekend gemaakt.

Mogelijk gemaakt door:

© 2024 - Klompenfeest Twello - Bekijk onze huisregels »