Klompendweil (finale ca. 16.00 uur)

Klompen aan en dweilen. Zondag 3 september zal het centrum van Twello het decor zijn voor de
tweede Klompendweil. 5 dweilorkesten zullen zich door het centrum bewegen en het publiek
vermaken met hun vrolijke klanken. Muziekvereniging Excelsior en het Klompenfeest hebben de handen ineen geslagen om er een leuke muzikale middag van te maken. Om 13.00 uur zal er worden afgetrapt op het Dorpsplein en rond 16.00 uur zal de grote finale starten op het Dorpsplein.
De deelnemers zijn:

De deelnemers zijn:

  • De Dwaze Dweilbende

Een enorm veelzijdig dweilorkest. Door de jaren heen heeft de band een eigen sound en muziekstijl ontwikkeld die zich onderscheidt van andere orkesten. Wij maken samen met u van ieder optreden een feest!  Ons repertoire past bij ieder soort optreden, vandaar ook dat u ons bij veel verschillende evenementen kunt vinden. Of het nu uw verjaardagsfeest is waar wij een (huiskamer) serenade komen brengen, dan wel uw carnavalsfeest of kerstevenement; wij passen hem voor u in.
De historie van het orkest:  de Dwaze Dweilbende is ontstaan als vriendenclub op de middelbare school, de Heemgaard in Apeldoorn. In de eerste jaren van de opleiding kwamen de oprichters erachter dat sport niet helemaal hun ding was. Muziek maken vonden ze wel erg leuk! School vond het goed als ze muziek gingen maken tijdens de sportdagen en zo was het orkest geboren. Intern door school en Reik opgeleid, groeide het clubje vrienden uit tot het orkest wat het nu is. Hoe oud het orkest nu echt is, daar zijn de meningen over verdeelt, maar we kunnen rustig stellen nu al 20 jaar te bestaan!

  • Tis Niks Wut Niks

Dit dweilorkest werd opgericht in juni 1991 door een aantal goede muzikale vrienden uit Dieren, waar op een verjaardagsfeestje het idee geboren wordt een blaaskapel op te richten. De naam is ontstaan uit de woorden “dat kunnen jullie nu wel doen, maar het is niks en het zal ook nooit iets worden”. “TisNiksWutNiks”. (“Nu in 2023 weten wij wel beter!”)
De start was met 13 muzikanten, die samen met medeoprichter en “dirigent van het eerste
uur”, Jan Jongeneel, voorzichtig en nog aarzelend de eerste stapjes in die “grote dweilwereld” zetten. Snel blijkt dat één en ander bijzonder bij het publiek, en dus ook bij de muzikanten, in de smaak valt en het orkest begint te groeien. Niet alleen in kwantiteit, maar ook in kwaliteit. Dankzij de inzet van de muzikanten blijft het orkest op alle fronten groeien. Wij zijn vaak op schuttersfeesten in Duitsland uitgenodigd om daar het publiek te mogen vermaken met onze muziek. En natuurlijk mogen we de optredens in de Carnavalsperiode niet vergeten, Nu 32 jaar later staat het orkest onder leiding van dirigent Louis Peters, die er in geslaagd is van “TisNiksWutNiks” een echt gezelligheids orkest te maken. De huidige bezetting van ons orkest bestaat uit 22 muzikanten, die allemaal van elk optreden een waar feest weten te maken. Zelfs in de corona periode zijn wij een hechte groep gebleven en bleven wij groeien. Tis Niks Wut Niks…. We zien jullie graag bij ons optreden tijdens de Klompendweil in Twello.

  • De Graapendaelers

Daar zijn we weer! Ook bij de 2e editie van de Klompendweil zijn we er bij. Vorig jaar hebben wij
ontzettend genoten van de enthousiaste reacties van het langslopende publiek. Inmiddels hebben
we al aardig naamsbekendheid opgebouwd in de regio, waardoor we de laatste jaren ontzettend zijn
gegroeid in ledenaantal. We zijn een gezellige groep muziekvrienden van jong tot oud.
Ontstaan uit een boerenkapel, onderdeel van Muziekvereniging Ons Genoegen Terwolde. Dit jaar is
het inmiddels 12,5 jaar geleden dat wij de boerenkapel een nieuw leven hebben ingeblazen! Ook
deze editie gaan we er een mooi feest van maken. Terwolde is in the house. Van elk evenement maken wij een feestje! Dit voorjaar waren wij ook weer in Willingen (D), waar we een weekend feest hebben gevierd en wij er weer veel Duitse fans bij hebben gekregen.  Zoekt u nog een leuk gezellig dweilorkest? Dan bent u bij ons aan het goede adres!!

  •    De Deurdweilers uit  Daeventer

Vanaf 1978 zijn we al in de weer om de nodige optredens te verzorgen, zo’n 30 tot 40 per jaar! En na twee jaar Corona mogen we dan weer. Al vele jaren zijn we te vinden op diverse evenementen in de omgeving van Deventer. Jarenlang speelden wij mee in de optocht van Twello van het klompenfeest en ook waren wij vaak als Pietenband te bewonderen in het dorp. Nu dragen wij ons steentje bij aan het Dweilfestival. Met een strakke slagwerksectie, op en top trombones, heerlijke trompetsectie, glimmende en zware baritons, en Top zwaar werk, tikken wij nu voor jullie af, 1-2-3-4!

  •  De Iesselbloazers

In 2014 werd door enkel leden van VIVO uit Veessen het idee geopperd om een “dweilorkest” te
beginnen. Er werd aan de leden gevraag wie hier aan mee zou willen doen en de respons was groot..
Willem Hogeboom heeft toen dit idee verder op zich genomen en er werden muziekstukken
geregeld. Bekende nummers die lekker in het gehoor liggen en natuurlijk meezingers werden
uitgekozen voor het dweilorkest. Het marsenboekje was compleet en er werd een datum geprikt voor een repetitie. De eerste repetitie vond plaats in januari 2015 en iedereen was zeer enthousiast. Er werden door de leden zelfs kleurrijke trombones aangeschaft. Ook werd er een naam bedacht en er moest kleding komen. Er werd gekozen voor de naam “DE IESSELBLOAZERS”. Deze naam verscheen op blauwe polo shirts en jassen en zo ging het dweilorkest van start!
Het eerste optreden werd gegeven tijdens Koningsdag 2015, daarna volgden er nog meer, zo waren
er onder andere optredens tijdens de Eiermarkt in Veessen, het Oktoberfest in Heerde en Terwolde
en bezochten De Iesselbloazers de Sneeker Dweildag. Ook vorig jaar waren zij aanwezig tijdens de
Klompendweil in Twello

Mogelijk gemaakt door:

© 2024 - Klompenfeest Twello - Bekijk onze huisregels »