Maestro 2019

Ook dit jaar zijn onze muziekverenigingen uit Twello weer volop van de partij. Er is goed nagedacht over de invulling van deze middag en het wordt spectaculair. Zowel Muziekvereniging Excelsior als Muziekvereniging Cadenza geven acte de presence.

Net zoals 40 jaar geleden zal muziekvereniging Excelsior uit Twello ook dit jaar weer haar medewerking verlenen aan het Klompenfeest. In de begin jaren met de toen zeer bekende boerenkapel de Veldhoenders, later in de optocht als een van de marcherende orkesten en dit jaar als concert fanfare. Dit jaar organiseert Excelsior voor de 5e maal een Maestro concert. De afgelopen 4 edities vonden plaats ergens halverwege de maand juni. Door de Oostenrijkreis en andere activiteiten op de muzikale kalender van Excelsior kon het Maestro concert niet in juni jl. plaatsvinden. Vanwege deze jubileum variant heeft de concertcommissie bedacht om alle ‘oud’ Maestro’s de strijd met elkaar aan te laten gaan. Alle 4 de winnaars van weleer vonden het een super idee. Helaas kan een van hen niet op de dag van het concert. De overige 3 kandidaten kunnen wel en gaan wederom de uitdaging aan.
Piet Oosting, Irma ten Bulte en Jan-Willem Stegeman hebben de eerste repetities met het orkest er al opzitten. Het was even wennen, maar alle 3 de kandidaten hadden de slag snel te pakken. Het niveau van de deelnemers ligt dit jaar extreem hoog. Het zal niet alleen meer gaan om het in de juiste maat slaan, er komt nu ook een stukje dynamiek en slagtechniek om de hoek kijken. Op het programma staan o.a. Arcade (songfestival!), Second Waltz en Gabriella’s song.

Jury en presentatie

Net als voorgaande jaren zal de wethouder van Cultuur, De heer Harjo Pinkster plaats nemen aan de jury tafel. Nieuw aan deze tafel zullen zijn De heer Johan Oonk, erelid van Excelsior en sinds kort rustend muzikant en voorzitter van Cadenza,
De heer Martijn van de Veer. Samen met dirigent Thijs Musch zullen zij bepalen wie de winnaar gaat worden van deze jubileum Maestro 2019. De presentatie van het Maestro concert 2019 zal in vertrouwde handen zijn van Jos Bosch

Mogelijk gemaakt door:

© 2021 - Klompenfeest Twello - Bekijk onze huisregels »