Klompenfeest in SIXTIES sferen op Swinckelsplein

Dit Klompenweekend op het Swinckelsplein wederom een heus Sixties Alive gebeuren met op zaterdagavond de band Full Circle en op zondagmiddag de band Lovin’ End. Beide bands houden zich voornamelijk bezig met het repertoire uit de jaren 60.

 

Nummers van The Rolling Stones, The Small Faces, CSNY e.d. komen voorbij. Lekker loungen op het Swinckelsplein, neem vrienden en buren mee voor het prettige gezelschap, wij zorgen voor goede muziek op een fijne locatie.

 

Resumé:

 

Op de zaterdag, van 20.00 uur tot 23.30 uur Full Circle

Op de zondag,   van 14.00 uur tot 18.30 uur Lovin’End

 

Swinckelsplein ligt naast het welbekende restaurant Swinckels in Twello.

 

Lovin’End (back to the Sixties)

Lovin’End boeken betekent een avond of middag lang herinneringen ophalen aan de “Sixties” . Onder het motto “swinging sixties” speelt de band vele hits uit de begintijd van de beat en rock,
“de good-old sixties”.
Een middag of avond jeugdsentiment beleven of gewoon naar lekkere muziek luisteren en over de “goeie ouwe  tijd” praten met vrienden en bekenden.
Lovin’End speelt een breed repertoire van onder andere:
The Shadows, Cliff Richard, The Rolling Stones, The Beatles, The Monkees, Creedence Clearwater Revival, The Small Faces, The Everly Brothers, The Searchers, The Dave Clark 5, The Swinging Blue Jeans   etc. etc.
Zoals u zult horen:  een perfecte mix van golden oldies, hits en evergreens waar ook goed op gedanst kan worden. Daarnaast hoeft goede “wijn“ geen krans.

LOVIN’ END bestaat uit:

Ad Peters               : Zang
Bert Kappert           : Toetsen en Zang
Miel Groothedde      : Gitaar en Zang
Ronald Buiting        : Slagwerk en Zang
Theo Leijser            : Basgitaar

In deze formatie bestaat de band nu ca. 12 maanden (maart 2016) en hebben al diverse succesvolle optredens verzorgd; door de jarenlange ervaring van de bandleden en de “muzikale en persoonlijke click”  is er inmiddels een hechte formatie gesmeed. De bandleden zijn afkomstig uit Apeldoorn, Deventer, Dieren, Zutphen en Zwolle. De thuisbasis is Deventer.

 

The Full Circle Band

De naam van de band is tevens de titel van een nummer van ‘the Byrds’ en verwijst naar het repertoire dat gespeeld wordt, namelijk ‘Westcoast Americana’ en dan vooral uit de zestiger en zestiger jaren. The Full Circle is rond 2010 begonnen als een (semi) akoestisch trio dat voornamelijk nummers van the Eagles, Crosby Stills Nash & Young, the Byrds, Poco en vergelijkbare bands speelde.
Na enige tijd ontstond de behoefte om behalve als trio ook in een complete bandbezetting te kunnen spelen en werden een bassist, een drummer en een keyboardspeler aan de band toegevoegd. Kenmerkend voor het repertoire zijn uiteraard de (complexe) meerstemmige zangpartijen waar vele repetitieavonden mee gemoeid waren en waarbij menig zweetdruppeltje vloeide.
Optredens zijn een feest van herkenning voor jong en oud omdat het overgrote deel van de nummers een vaste plek hebben in de top honderd.

Inmiddels heeft “The Full Circle”  als trio en als band een behoorlijk aantal geslaagde optredens achter de rug en is er tijd voor verdieping en verbreding van het repertoire.
De zes ervaren muzikanten hebben vanaf de zestiger jaren in diverse bands gespeeld en hebben elkaar gevonden in de liefde voor dit specifieke repertoire.

Het ‘Full Circle trio’ bestaat uit:
Ton Weideman – Akoestische gitaren en zang / Hans van Braak – Gitaar en zang / Lawrence Simon – Elektrische gitaren en zang

In ‘The Full Circle Band’ bezetting aangevuld met:
Theo Leijser – Basgitaar / Ron Bijland – Drums / Harm Jansen – Keyboards en zang